• Marijke

Welke invloed heeft suiker op onze huid?

Bijgewerkt: 28 jul 2020

Na 96u suiker laten zie je al veranderingen aan je huid: jouw huid zal meer in balans zijn, minder vettig of minder droog, de kringen onder jouw ogen zullen vager zijn en jouw huidskleur zal veel frisser, helderder zijn.


Je moet me niet geloven! Test het!

Doe het goed, laat ook alcohol en suikerrijk fruit zoals meloen, watermeloen, mango, rozijntjes... Neem een foto voor en na en vergelijk!


Eet veel suiker en je eet jezelf ouder! waarom?

Suiker veroudert de lichaamscellen sneller en dus ook de huid. Dit proces noemt glycatie, het tast de eiwitstructuur in ons lichaam aan. En als je weet dat eiwitten de bouwstenen van ons lichaam zijn. Dan besef je dat suiker invloed heeft op ons volledige lichaam, inclusief de huid...Waarom verslapt onze huid van suiker?

de bekenste huideiwitten zijn collageen en elastine, deze zorgen voor oa. de stevigheid, veerkracht van de huid. dmv suiker gaan de elastine vezels verharden waardoor de veerkracht van de huid vermindert.


Kan ons lichaam ons niet beschermen? Dit aanpakken?

Ja ons lichaam pakt dit schadelijk proces aan maar dat veroorzaakt ontstekingen in het lichaam en ook dat heeft invloed op onze huid: acné, rosacea, eczeem.

Naarmate we ouder worden heeft ons lichaam minder enzymen om die glycatie aan te pakken en zal de huid dus sneller verouderen onder invloed van suiker.


De gevolgen?

  • de huid zakt uit, puffy huid

  • de huid wordt minder elastisch

  • de huid wordt doffer

  • de huid krijgt meer oneffenheden en rimpels

  • de huid krijgt meer puistjes

  • de huid wordt droger of vettiger

  • er komen verkleuringen onder de ogen


suiker werkt ook dehydrateren waardoor we een vette huid en puistjes krijgen.


suiker verzwakt ook ons immuunsysteem met als gevolg dat ons lichaam ons minder beschermt. In de poriën verstopte bacteriën zorgen dan voor puistjes!

Wat ook betekent dat we sneller ziek worden, minder snel herstellen ook bij wondjes.Suiker verhoogt ook het testosteron waardoor de poriën groter worden, de huid vettiger word.


Suiker verzwakt jouw spijsvertering en een verzwakt spijsvertering geeft huidproblemen zoals acné, eczeem, droge schilferende huid, huidveroudering.

Meer over ons spijsvertering in een andere blog.


Weet je wel waar overal suiker in zit?

Wist je dat we gemiddeld 100gr suiker per dag consummeren als we niet opletten. Verstopt in bewerkte voeding, snoep, frisdrank, voorbereide maaltijden...

Lees de etiketten!

Vermijdt voeding met hoge GI (vb. wit brood, koekjes, frisdrank, chips,...)
Versterk jouw lichaam!

Beter eet je producten met resveratol (rode druiven, blauwe bessen, pinda's) om jou te beschermen.


Beter gebruik je suiker op jouw huid in een suikerscrub, chocoladepakking of een suikerontharing dan dat het in jouw lijf geraakt!


Zin in zoet is eigenlijk een hulpkreet van onze milt en een teken dat we te weinig volwaardige en voedzame voeding eten!


Wil je top resultaten met jouw behandelingen pak dan ook jouw inname van suiker aan! Wij, jouw huid en jouw lijf zullen je dankbaar zijn! Je zal stralen!


20 keer bekeken0 reacties
Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

We moeten jammer genoeg terug sluiten, 

voorlopig tot midden januari 2021

De webshop blijft open!

We zijn telefonisch niet bereikbaar tijdens de behandelingen.

We nemen dan uit respect voor de behandelde klant de telefoon niet op.

U kan ons steeds via watsapp (enkel tekstbericht)

contacteren 0477/24.91.04

Of via 

afspraakmaken@lessecretsdebeaute.be

Hopelijk tot snel!

CONTACT BETREFT AFSPRAKEN

Les secrets de beauté

Koning Boudewijnlaan 26

9840 De Pinte

 

0477/24.91.04 enkel via watsapp tekstbericht

Afspraakmaken@lessecretsdebeaute.be

Vind ons leuk op facebook!

Wij kunnen niet verantwoordelijk, aansprakelijk gesteld worden voor eender welke schade u uzelf zou aanrichten door beslissingen gebaseerd op informatie van deze website. Indien u momenteel medicatie neemt, stop de inname daarvan niet of vervang deze niet zonder eerst jouw arts te raadplegen. Ook tijdens zwangerschap of bij gebruik jonge kinderen informeert u zich bij uw arts.

De inhoud op deze website wordt ter informatie aangeboden en is in geen enkel opzicht als informatie bedoeld om zelf een een diagnose te stellen of als vervanging voor het werk van gekwalificeerde specialist.