• Marijke

Weet je dat in 99% van de gevallen de schimmel start op de huid en later de nagel aantast?Wat is een schimmelnagel?

Een schimmelnagel is een verdikte, brokkelige of verkleurde nagel, veroorzaakt door een infectie met een huidschimmel (onychomycose).

Deze nagels kan je zowel op de handen als de voeten krijgen. Voor de handen let op met gelnagels!!


Een schimmelinfectie onstaat door een overgroei van schimmels. Schimmels houden van een warme, vochtige omgeving, in deze omgeving gaan ze snel groeien vandaar dat de teennagels eerder aangetast worden dan de vingernagels.


Een huidschimmel kan voor jeuk zorgen, een weke huid tussen de tenen, schilfers op de voetzolen hou het goed in de gaten! Pak deze aan voordat jouw nagels ook aangetast worden. De producten van Footologix zijn krachtig en effectief!


Hoe tast die huidschimmel nu jouw nagel aan?

Een gezonde nagelplaat is ongevoelig voor de schimmel

Een beschadigde, zwakke nagelplaat is ontvankelijk voor de schimmel .

  • De schimmel verspreidt zich meestal van de randen naar de uiteinden van de nagel.

  • Geleidelijk aan komt hij onder de nagelplaat (kan je zien doordat deze los komt)

  • Gaat zo naar helemaal beneden tot aan de nagelwortel (deze zone is niet zichtbaar, ligt onder de huid)

Het is dus belangrijk ook de nagelwortel te behandelen ander geraak je niet van de schimmelnagel af. Dit kan door middel van de yaglaser.


Sporters, let extra op!

meestal heb je al een vochtige omgeving in de sportschoenen en als je jouw nagels iets langer hebt dan heb je druk, stoten tegen de schoen en beschadigt jouw nagel waardoor de nagelplaat beschadigt raakt en de schimmel de nagel gemakkelijk kan aantasten. Door de aangename warme, vochte omgeving gaat dit groei snel!


Bij twijfel en/of zekerheid willen kan er ook altijd een staal genomen worden van de nagel. Behandel bij volledige aantasting zeker ook de nagelwortel!


Maak nu jouw afspraak voor een behandeling16 weergaven