• Marijke

Wat uw gezicht jou te vertellen heeft. Nieuwsgierig? Het leert je veel over jezelf!

Ons gezicht vertelt jouw levensreis! Elke rimpel, elk vlekje, elk putje heeft een eigen verhaal te vertellen en is een weerspiegeling van jezelf. Elk deel van het gezicht verzamelt lijnen en herinneringen wat betekent dat je de juiste levenslessen hebt geleerd, dat we de wijsheid hebben verzameld die met de jaren komt!

Dus verberg niet alles altijd onder make-up maar probeer te ontdekken, leren wat jouw gezicht jou duidelijk maakt.


Verdiep je even in de Chinese geneeskunde om er meer over te leren.


We hebben 2 gezichtshelften die niet volledig symetrisch zijn:

De linker helft vertelt ons iets meer onze ware ik, onze kern. De rechter helft geeft meer weer wat we aan de buitenwereld laten zien.


Dus zo kunnen we als we goed kijken en bewust zijn zien dat wat iemand aan de buitenkant projecteerd (hoe iemand gezien wil worden) niet altijd is hoe de persoon zich vanbinnen voelt.

Zo kan iemand een lieve glimlach hebben maar kan je zien dat de linkerkant minder omhoog gaat dan de rechterkant. Hier kan je zien dat iemand zich van binnen toch minder gelukkig voelt dan zijn/haar glimlach vertelt.


Onbewust lezen we dagelijks de gezichten van anderen mensen, hebben we instincten ontwikkeld en is het een groot deel van onze "onderbuik"gevoel geworden.


Onze huidskleur:

Dat mannen en vrouwen onbewust de huidskleur analyseren bij het kiezen van een partner, Het is een aangeboren menselijk instinct.


Het geeft een signaal aan onze hersenen over de gezonheid van de andere persoon dus ook het vermogen om te overleven en zich voort te planten. Wat onbewust meespeelt bij het kiezen van een partner. Dat is al langer gekend en al veel onderzoek over gedaan.


Een gezond gelaat heeft een goede doorbloeding. Werk eraan om jouw doorbloeding te stimuleren zodat er een betere aanvoer is van voedingsstoffen, zuurstof en een beter afvoer van afvalstoffen!


En onderzoek waarom jouw huid niet voldoende doorbloed is, denk na.


Maar let op, als jouw gelaat een wat blauwe kleur, schijn krijgt laat dan toch even jouw hart en longen testen, dit kan wijzen op een slecht zuurstofvoorziening!


Merk je dat je minder snel bruin wordt dan vroeger dan kan dit wijzen op een afname van zenuwcellen die pigment bevatten. Dus iemand die bv de ziekte van Parkinson heeft zal veel minder snel bruinen, heeft een vermindering van 80% van de melanine in de zenuwcellen.


Ontstekingen zoals acné, roodheid zegt wat meer over jouw innerlijke gezondheid, wat er inwendig aan de gang is. Zuiver jouw lichaam, pas jouw voeding aan en zie het verschil op jouw huid!

Zie je eczeem plekken op jouw huid?

Eczeem is een verzwakking in jouw immuunsysteem, Eczeem kan een signiaal zijn dat er een onbalans is van de bacteriën in de darmen, ontstekingen die dan de symptomen van eczeem kunnen veroorzaken. Denk dan even na of je voldoende essentiële vetten eet en hoe het met jouw adrenaline/stress level is? Meer over eczeem in andere artikelen!


Wat vertelt welk deel van ons gelaat ons?

Onthoud dat de linkerkant onze kern, ons innerlijke is en de rechterkant hoe we ons uitdrukken naar de buitenwereld. Naarmate dat we bewuster in het leven staan, groeien zal ook ons gezicht mee veranderen!


Vb: de oren vertellen ons iets meer over het vermogen om risico's te nemen maar ze vertellen ons ook iets over de levensduur.

Dus is iemand zijn rechter oor groter dan zijn linker oor dan kan die persoon dus meer risico's nemen om indruk te maken op de buitenwereld of om verlegenheid te verdoezelen.


Rimpels en vlekjes wat vertellen die ons?

Ze vertellen ons wat we meegemaakt hebben, wat indruk op ons gemaakt heeft.

Rimpels en markeringen komen op ons gelaat van boven (vanaf onze haarlijn) naar onder naarmate we ouder worden. Zo weerspiegelt ons voorhoofd de indrukken tot ons 20 jaar en weerspiegelt de bovenlip meer de leeftijd van 50 jaar.


Lijnen tussen de wenkbrauwen, we willen ze niet, we willen ze weg maar wat vertellen ze ons?

Een enkele verticale lijn betekent dat iemand moeite heeft met boos te worden of te blijven indien nodig.


Een enkele maar sterke, diepe verticale lijn wijst op vervreemding van de vader.


2 verticale lijnen wijst dat iemand snel boos wordt.


3 of meer verticale lijnen wijst erop dat iemand voor zichzelf kan opkomen


Horizontale lijnen vertegenwoordigen scheiding van vader of zoon of de eigen mannelijke kant vb vrouwen die nooit boos mochten worden en dit onderdrukten.


Een donkere vlek of verkleuring op die plaats geeft aan dat dat men afstand neemt van zijn eigen kracht,


Veel van onze klanten hebben een rimpelrok (lijntjes boven de lip). Misschien goed om hier ook nog wat meer over te vertellen.

Doordat we onze lippen tuiten onstaan er op termijn wel wat lijntjes ronden de boven- en onderlippen. Meestal zichtbaar vanaf ons 50ste maar soms ook al veel eerder.


Deze lijnen weerspiegelen alle pijn die we ervaren hebben, de pijn die we hebben vastgehouden en niet losgelaten hebben, verteerd hebben. Onszelf weggecijferd hebben.


Wil je ze niet! Ga aan het werk en laat los, uit en verteer die onverwerkte emoties en verdriet.


De verticale lijnen op de wangen weerspiegelen verdriet en heb je ze meer langs links dan langs rechts dan weet je nu ook van waar je verdriet komt (jezelf of de buitenwereld).


Een korte samenvatting van wat de structuur van je gelaat en de zones over jezelf vertellen. Het helpt je bewust te worden, te begrijpen en ook vanbinnuit aan te pakken. Bekijk de fotot even goed.

 • oren: risco nemen al dan niet maar de rand vertelt ons ook iets meer over hoe we de kinderjaren ervaren hebben.

 • haarlijn: socialisatie

 • Het voorhoofd: vertelt ons iets over de puberteit tot de jaren 20

 • voorhoofd: invloed van onze ouders

 • Wenbbrauwbot: controle

 • wenkbrauwen: passie, trots, humor

 • ogen: ontvankelijkheid, hoe meer jouw ogen open gaan hoe meer jouw hart open gaat. maar ze zeggen ook iets over de lever en nieren.

 • de oogcontour vertelt ons iets van midden tot eind onze 30 jaar

 • jukbeenderen: autoriteit

 • Neus: ego, macht, leiderschap, rijkdom maa zegt ook iets over de nieren, blaas, toxines.

 • lippen en mond: persoonlijkheid, seksualiteit maar blauwe lippen zeggen vb ook iets over jouw hart

 • kin: karakter en wil

 • kaaklijn: vastberadenheid

De beste manier om een gezonde, stralende huid te houden of te krijgen is een gezonde levensstijl! Balans op elk gebied: beperk gifstoffen, stimuleer bloedcirculatie, eet goed,beweeg goed, slaap goed en noo stress.....

De bloedcirculatie stimuleren en ontstressen? Boek behandeltijd voor een massage en/of lymfedrainage met infrarood! Jouw lichaam, huid zal je dankbaar zijn.

49 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven