• Marijke

Planten versus medicijnen...

Wij als mensen zijn een onderdeel van de natuur. Laat ons dan ook de natuur gebruiken om ons te ondersteunen! Planten communiceren met onze lichaamscellen, stimuleren jouw lichaam om daar waar nodig te herstellen en/of te reinigen.


Elke persoon, elk lichaam heeft op elk moment andere behoeften en neemt dus dat wat het lichaam op dat moment nodig heeft op vanuit de kruiden, planten, bomen, specerijen...


Kruiden versus pilletjes...

Planten bevatten vele aparte stofjes, die we fytonutriëten noemen. Ze hebben allemaal een andere werking. Deze werkzame stoffen ondersteunen elkaar,vullen elkaar aan, versterken elkaar.


Soms zit er wel eens iets in dat bvb te sterk is voor de maag maar dan bevat het ook wel een ander stofje dat de maag beschermt. Ze werken als 1 geheel om zo het lichaam te ondersteunen en te beschermen daar waar nodig. Ons lichaam neemt op wat het nodig heeft om zichzelf te kunnen herstellen.


De geneeskrachtige planten bevatten ook vitamines en mineralen die ervoor zorgen dat het lichaam sterker wordt zodat je niet snel opnieuw ziek wordt.


De reguliere geneeskunde is wel bekend met de kracht van de natuur... maar:

Wat veel gebeurt is dat de sterkst werkende werkzame stoffen uit de planten nagemaakt worden. Deze synthetische stoffen worden tot medicijn gemaakt, veelal zonder de ondersteunde stofjes.


Een voorbeeld is onze asperine ( gemaakt van de wilgenbast). Het is meestal sterker, en bevat de hulpstofjes niet met de mogelijke bijwerkingen tot gevolg.

Wat betekent dat ons lichaam het niet meer herkent en hard zijn best moet doen om het te verwerken.


Ik zeg niet dat je geen reguliere medicatie moet innemen maar denk even na of het wel noodzakelijk is. Denk even na wat jouw lichaam jou wil vertellen!


Let op om kruidenpreparaten gecombineerd met medicijnen te gebruiken. Er kan verstoring optreden en de werking versterken of verminderen waardoor bijwerkingen kunnen optreden afhankelijk van de sterkte van de preparaten. Bespreek dus alles steeds met jouw arts.

Geneeskrachtige planten - kruiden liggen onder het vuur, ze worden tegenwoordig zo vaak als onveilig bestempelt omdat meestal 1 stofje uit de plant onder de microscoop bekeken wordt en er met de hulpstofjes geen rekening gehouden wordt.


Geneeskrachtige kruiden vormen een bedreiging voor de commerciële farmacie.


Kruiden kan iedereen telen en verkopen, ze zijn vrij verkrijgbaar! Gepatendeerde medicijnen niet.


De natuurlijke krachten zijn al minstens duizenden jaren bekend, worden al zo lang toegepast en moeten daarom voor iedereen beschikbaar blijven. Kunnen dus niet gepatendeerd worden. (Het bezit van de natuur is van iedereen en mag dus niet als winst naar één bedrijf gaan)Daarom dat er jammer genoeg minder geld wordt uitgegeven naar onderzoek als het geen commerciële reden heeft.


En iets wat niet wetenschappelijk bewezen wordt mag niet gebruikt worden als claim, mag niet meer op het product genoteerd worden.


Dus je koopt nu niet meer het "waarom" de kruiden, planten (het product) goed zijn maar gewoon de kruiden, planten (het product) zelf.


De natuurmensen vroeger bij het gebruik in de natuur konden ook niet op de planten lezen waarvoor ze werkten, goed waren maar ze voelden na gebruik wel het verschil. De kennis werd generatie na generatie doorgegeven.


En de mensen waren meer in verbinding... voelden, luisterden naar hun lichaam om te weten of iets goed was voor hen of niet.


Leer zelf ook opnieuw in verbinding te komen, te luisteren naar jouw lichaam, te voelen.