• Marijke

De voordelen van pressotherapie met infrarood: het stimuleert ons lymfesysteem.

Pressotherapie maakt gebruik van een luchtdrukmachine en een pak dat ritmisch opblaast, samenknijpt. Het is vergelijkbaar met een bindweefselmassage. Het kan toegepast worden op je volledige lichaam of enkel op jouw benen, buik of armen.


Wat zijn de mogelijke voordelen van pressotherapie?


Een pressotherapie behandeling duurt tussen de 30 en 45 minuten. Voor de beste resultaten 2 keer per week.


Wat doet de pressotherapie met infrarood?

Witte bloedcellen (Lymfocyten) die kanker aanvallen

De pressotherapie stimuleert het lymfesysyteem van het lichaam, het bevordert de lymfe afvoer.


Het transporteert lymfevocht, een vloeistof die witte bloedcellen bevat. Deze witte bloedcellen helpen onderweg om infecties te bestrijden!


De infrarood verwarmt het lichaam van binnennuit, de stofwisseling verhoogt, je gaat transpireren waardoor er een afvoer is van gifstoffen.


Wat zijn de voordelen van infrarood tijdens de pressotherapie?

De infraroodstralen hebben een lichaamseigen golflengte. Dat maakt dat we ons lichaam op een natuurlijke wijze ondersteunen. Ons lichaam ervaart een sessie van een half uur infrarood als een half uur joggen:

  • onze spieren warmen geleidelijk aan op,

  • ons hart klopt sneller,

  • ons bloed stroomt sneller

  • en na verloop van tijd gaan we zweten.


Voordelen voor spieren & gewrichten

Infrarood warmt onze spieren geleidelijk op, zoals bij matig intensief sporten. De elasticiteit van de spieren verhoogt, waardoor de spanning vermindert. Die spanning is (vooral bij heel wat reumatische aandoeningen) de oorzaak van pijn.


Bovendien zorgt de betere bloedcirculatie voor aanvoer van meer zuurstofrijk bloed. Spieren hebben nood aan zuurstof om te functioneren. Vooral voor wie door overbelasting last heeft van kleine scheurtjes in de spieren en gewrichten kan hiermee het genezingsproces aanzienlijk versnellen.


Ook na het sporten is infrarood nuttig. Door even na te zweten drijf je meer afvalstoffen af die tijdens het sporten zijn losgekomen.


Voordelen voor de huid bij infrarood

De vergrote aanvoer van zuurstofrijk bloed zorgt voor de snellere aanmaak van nieuwe huidcellen.


Dat bloed neemt de afvalstoffen mee en het zweten zorgt ervoor dat we afvalstoffen afvoeren en dode huidcellen afstoten.


Deze combinatie maakt dat onze huid er na een sessie van een half uur veel gezonder en stralender uitziet. Voor wie een gezonde huid heeft, is zo'n schoonmaakbeurt een fijne extra.


Voor mensen die last hebben van eczeem kan infrarood echt het verschil maken. Net zoals bij de reumatische aandoeningen zal infrarood de oorzaak niet wegnemen, maar wel het genezingsproces ondersteunen.


Voordelen voor het hart bij infrarood

Hoewel je er niet veel van voelt, moet ons hart tijdens een infraroodsessie hard werken:

  • Het rondpompen van het bloed

  • Het afkoelen van ons lichaam door zweten

  • vragen van het hart een behoorlijke inspanning.

Dat maakt ook dat we zonder enige beweging aan onze conditie werken. Wie regelmatig sport, zal hier uiteraard geen effect van merken.

Maar mensen die al jarenlang een passief leven leiden, merken wel dat hun conditie stap voor stap verbetert. En dat verlaagt de drempel om actief te beginnen sporten. Met infrarood doe je aan passieve conditietraining tot het lichaam klaar is om te beginnen sporten.


Detoxen, een fitter gevoel met infrarood

Ons lichaam houdt heel wat afvalstoffen vast en zeker in perioden van stress kunnen die zich opstapelen.


Voel je je na een drukke periode vaak vermoeid, niet echt fit of zelfs teneergeslagen, dan kan het helpen om je lichaam eens stevig te ontgiften.


En dat hoeft echt niet met een zwaar dieet op sappen. Gewoon lekker ontspannen en flink zweten volstaat om al heel wat afvalstoffen af te drijven. Met infrarood kun je op korte tijd veel realiseren.


Een kuur van een aantal sessies pressotherapie met infrarood volstaat om zelfs na een lange of zeer hevige stressperiode weer helemaal fit te zijn en er stralend uit te zien.

Wil je de voordelen van een kuur pressotherapie met infrarood om jouw lichaam een boost te geven?

  • Reken dan op 12 behandelingen, 2 behandelingen per week.

  • Drink voldoende water na de behandelingen om af te voeren.

  • Ondersteun eventueel met kruiden en thee.

Behandeltijd inboeken?

456 weergaven