• Marijke

Last van roodheid, couperose? Wat vertelt jouw tong?

Bijgewerkt op: 9 mei 2021

Je hebt last van couperose of roodheid... heb je al eens nagedacht over de oorzaak? Want je kan wel het probleem aanpakken met behandelingen maar als je de oorzaak niet aanpakt dan zal jouw probleem er snel terug zijn.

Algemene roodheid en couperose kan veel verschillende oorzaken hebben: erfelijkheid, zon, verkeerde poducten, enz. Wist je dat ook jouw tong jou heel wat vertellen over de oorzaak?

Wat vertelt de tong ons?


In de Chinese geneeskunde wordt de tong als diagnose middel gebruikt. Ook bij ons vroeg de arts vroeger om jouw tong uit te steken.


De tong weerspiegelt wat er in ons lichaam aan de hand is, hoe goed we in balans zijn. We kunnen de weerstand, vitaliteit, afvalstoffen maar ook de mentale, emotionele balans terugvinden op de tong.


Elke zone weerspiegelt een orgaan met een daaraan samenhangende emotie.


Steek regelmatig eens jouw tong uit en zie de verschillen, hoe ziet jouw tong er uit als je ziek bent of als je veel spanning in jouw lichaam hebt of als jouw darmen in de knoop liggen?


Steek nu jouw tong uit, laat ons kijken wat ze jou vertelt over jouw couperose.


Zien de zijkanten van jouw tong een beetje roder? Of eerder iets meer naar boven gekruld?


Deze zone van de tong komt weerspiegelt de zone lever/galblaas.


En nee dit wil niet zeggen dat er met die organen iets ernstig aan de hand is.


Deze organen komen ook overeen met bepaalde emoties, ken je volgende spreekwoorden:

  • er ligt iets op mijn lever

  • ik moet mijn gal uitspuwen

Herkenbaar?

Zou het niet kunnen dat je iemand bent veel binnen in jou houdt, niet altijd uit wat er op jouw lever ligt, jouw emoties binnen houdt?


Wat voor invloed heeft dit op jouw couperose?


Een bloedvat is heel veerkrachtig, het verwijdt en krimpt in, alsmaar opnieuw maar als er te veel adrenaline, stress is dan zegt het foert: ik blijf gewoon open staan!

Als je veel emoties, frustraties, woede niet uit dan blijven die in jouw lichaam zitten, dat is adrenaline. Adrenaline zorgt ervoor dat jouw hart sneller gaat pompen, jouw bloedvaten verwijden zich. En als die adrenaline in jouw lichaam blijft dan blijven de bloedvaten dus wijder staan en zie je meer roodheid.


Dus koop je een oud servies en gooi al jouw emoties, woede en frustratie eruit. Jouw lichaam zal blij zijn en jouw couperose zal niet terugkomen na een behandeling.

Ook een kopje relaxerende infusie met tulsi in of zuiverende thee als healthy cleansing zal je helpen.


Ook een te kort aan vocht in jouw huid geeft een gevoeligere huid en dus roodheid of couperose dan ziet jouw tong er ruwer uit, zoals een tong van een kat.


Bekijk regelmatig jouw tong eens en merk de verschillen!


15 weergaven