5 tips, preventief tegen rimpels!

Bijgewerkt: mei 15

Wist je dat vanaf ons 20ste onze huid traag begint af te takelen? We trainen onze spieren om stevig te blijven waarom zouden we onze huid ook geen handje helpen om trager te verouderen. Niets mis met een rimpeltjes maar wil je ze toch liever niet? Hou dan in eerste instantie rekening met ondertaande tips zodat je het verouderingsproces alvast niet versnelt!


TIP NUMMER 1: STOP MET ROKEN!

Wat doet roken met jouw huid?

Roken geeft gifstoffen in het lichaam waardoor de afbraak van collageen en elastine bevorderd wordt en ja minder collageen staat gelijk aan meer rimpels!


De gifstoffen zorgen er ook voor dat we minder anti-oxidanten hebben wat wil zeggen dat ons beschermingslegertje zwakker is.


Roken vernauwt de bloedvaten waardoor de bloedtoevoer naar de huid vermindert. waardoor er minder zuurstof en essentiële voedingsstoffen naar de cellen gaat.

Met als gevolg: een grauwe, doffe huid, meer rimpels, minder elastisch.


Je hebt meer behandelingen nodig om hetzelfde effect te krijgen dan een niet-roker! Blijf je toch roken... ondersteun jouw lichaam dan met een zuiver, krachtig voedingssupplement!


TIP NUMMER 2: STOP MET SUIKER! waarom?

 • De huid zakt uit, puffy huid

 • De huid wordt minder elastisch

 • De huid wordt doffer

 • De huid krijgt meer oneffenheden en rimpels

 • De huid krijgt meer puistjes

 • De huid wordt droger of vettiger

 • Er komen meer verkleuringen onder de ogen

Lees uitgebreider over de invloed van suiker op de huid in mijn specifieke blog hierover.


TIP NUMMER 3: BLIJF RELAX EN SLAAP GOED!

Welke invloed heeft stress, slecht slapen op de huid?


Dit heeft allebei invloed op het stresshormoon cortisol en cortisol heeft toch wel wat invloed op de huid:


Trager herstel van de huid, tragere celvernieuwing, trager vochtherstel wat allemaal sneller rimpels geeft.


Verzwakking van onze immuniteit, weerbaarheid en bescherming met meer ontstekingen als gevolg. Meer ontstoken cellen is meer afbraak van collageen en elastine dus krijg je sneller rimpels en huidverslapping. Lees ook even de blog over nachtwerk voor extra informatie.


TIP NUMMER 4: REINIG DE HUID GOED EN GEBRUIK EEN EXFOLIANT!

Een wat? Een exfoliant? Een exfoliant is een mild zuur dat dode huidcellen verwijdert. Niet door te scrubben maar van binnenuit losmaakt.

Waarom reinigen? 2 keer per dag aub!


Reinigen zorgt ervoor dat alle schadelijke invloeden van buitenaf van je huid verwijdert worden. Doe je dit niet dan zal dat invloed hebben op de afbraak van collageen, met meer rimpels en een doffe huid tot gevolg.


Werkzame stoffen in serums en crèmes kunnen in de diepere huidlagen hun werk doen als de huid vrij en clean is.


Wat doet een exfoliant op vlak van rimpels?

 • Verwijdert de dode huidcellen: jouw huid zal er frisser en egaler uit zien

 • Stimuleert collageen aanmaak: minder rimpels

 • Stimuleert celvernieuwing: fijne lijntjes vervagen, verdwijnen

 • Helpt vocht vast te houden: een goed vochtgehalte geeft minder rimpels

Je kan de exfoliant zachtjes voelen prikkelen, tintelen. Dat is volledig ok. Gebruik de exfoliant eerst om de dag en bouw geleidelijk aan op.


TIP NUMMER 5: GEBRUIK ZONNEBESCHERMING.

Het zijn vooral de UV-A stralen die diep in de huid gaan en die de stevige elastische eiwitbundels in jouw huid sneller afbreken. Waardoor je sneller diepere rimpels krijgt. Deze stralen voel je niet. Ze geven jou geen signaal en ze bereiken ook jouw huid door glas.


Huid die onbeschermt weinig zon heeft gezien krijgt fijne rimpeltjes bij het verouderen. De huid die onbeschermt veel zon heeft gezien krijgt diepere, grovere rimpels.


Bescherm je huid goed, ook achter glas, ook als het bewolkt is, ook als je enkel en alleen maar gaat wandelen of fietsen. En vergeet jouw hals, décolleté en jouw handen niet!Je kan ook de celvernieuwing, aanmaak collageen en elastine stimuleren. Met of zonder het toevoegen van werkzame stoffen. Zodat rimpels minder kans krijgen.

Binnenkort schrijf ik hoe je dit thuis kan aanpakken, doen. Ondertussen kan je bij ons langskomen voor een intensieve all-in gelaatsverzorging.


Tot binnenkort!


Behandeltijd boeken?

Producten aankopen?

17 keer bekeken

Recente blogposts

Alles weergeven