• Marijke

10 Redenen om een infusie met gember te drinken.

Gember is tegenwoordig niet meer weg te denken uit de keuken. Dit heerlijke kruid kan je in allerlei bereidingen terugvinden en geeft je gerecht net dat extra zetje dat het nodig heeft . Gember heeft ook een helende werking door de stofjes gingerol (stimuleert de lever), gingerdione, shogaol (pijnstillend en ontstekingswerend), sesquiterpene en monoterpeen en kan het je helpen om jouw lichaamt te ondersteunen: preventief of om jouw lichaam te ondersteunen bij het herstellen van een aantal kwaaltjes.


Waarom kiezen voor gedroogde gemberstukjes of poeder?

Bij het drogen wordt de gingerol omgezet in shogal waardoor het veel effectiever wordt!

  • 10 keer sterker.

  • Meer biologische actieve bestanddelen

  • Meer voedingsstoffen dan verse gember.


1. Eerste hulp bij griep en verkoudheid

Gember heeft een antibacteriële werking en kan de symptomen van griep en verkoudheid verlichten. Het zorgt ervoor dat je longen opwarmen en dat de slijmen dunner worden. Gember versterkt het immuunsysteem en heeft een verwarmend effect dus je gaat de griep of verkoudheid gewoon uitzweten.


2. Misselijkheid en braken verminderen

Het stofje gingerol (in gedroogde gember is dat 20mg/gram) dat in gember zit verzacht een misselijk gevoel. Gingerol zorgt ervoor dat er even geen connectie is tussen de maag(braken) en de hersenen. Gember kan dus gebruikt worden bij: zwangerschapsmisselijkheid, misselijkheid bij chemo tot reisziekte.3. Zet de spijsvertering aan het werk

Heb je een opgeblazen gevoel na het eten of zit je met krampen (o.a. bij menstruatie)? Een stukje gember of een kopje gemberinfusie kan hier voor verlichting zorgen. Gember heeft een versterkend en kalmerend effect op de maag en darmen. Daarom zit er ook gember verwerkt in onze After dinner en Tummy soother. Drink een kopje tummy soother voor het eten om de spijsvertering al in gang te zetten en ervoor te zorgen dat voedingsstoffen beter opgenomen worden.

4. Versnelt het metabolisme

Gember bevordert de galafscheiding en verwarmt het lichaam. Dit zorgt voor een snellere stofwisseling en hierdoor zal je ook meer calorieën verbranden.


5. Stimuleert de doorbloeding

De verwarmende eigenschap van gember zal de doorbloeding stimuleren. Dit zorgt ervoor dat je een warmer en vitaler gevoel krijgt. Heb je een bleke tong dan heb je koude in jouw lichaam en dan is het ideaal om een gemberinfusie te drinken. Gebruik grote hoeveelheden gember echter nooit in combinatie met medicatie voor hoge bloeddruk, of andere medicatie, bespreek met jouw arts.

6. Helpt jouw lichaam ontgiften

In ons lichaam stapelen zich verschillende afvalstoffen op die de werking van ons lichaam negatief kunnen beïnvloeden. Het stofje gingerol in gember stimuleert de lever om die afvalstoffen af te voeren.

7. Zet een rem op ontstekingen

Het stofje shogaol zorgt voor een ontstekingsremmende werking. Zowel bij acute als chronische ontstekingen kan gember gebruikt worden om deze te verzachten.