• Marijke

10 Redenen om een infusie met gember te drinken.

Gember is tegenwoordig niet meer weg te denken uit de keuken. Dit heerlijke kruid kan je in allerlei bereidingen terugvinden en geeft je gerecht net dat extra zetje dat het nodig heeft . Gember heeft ook een helende werking door de stofjes gingerol (stimuleert de lever), gingerdione, shogaol (pijnstillend en ontstekingswerend), sesquiterpene en monoterpeen en kan het je helpen om jouw lichaamt te ondersteunen: preventief of om jouw lichaam te ondersteunen bij het herstellen van een aantal kwaaltjes.


Waarom kiezen voor gedroogde gemberstukjes of poeder?

Bij het drogen wordt de gingerol omgezet in shogal waardoor het veel effectiever wordt!

  • 10 keer sterker.

  • Meer biologische actieve bestanddelen

  • Meer voedingsstoffen dan verse gember.


1. Eerste hulp bij griep en verkoudheid

Gember heeft een antibacteriële werking en kan de symptomen van griep en verkoudheid verlichten. Het zorgt ervoor dat je longen opwarmen en dat de slijmen dunner worden. Gember versterkt het immuunsysteem en heeft een verwarmend effect dus je gaat de griep of verkoudheid gewoon uitzweten.


2. Misselijkheid en braken verminderen

Het stofje gingerol (in gedroogde gember is dat 20mg/gram) dat in gember zit verzacht een misselijk gevoel. Gingerol zorgt ervoor dat er even geen connectie is tussen de maag(braken) en de hersenen. Gember kan dus gebruikt worden bij: zwangerschapsmisselijkheid, misselijkheid bij chemo tot reisziekte.3. Zet de spijsvertering aan het werk

Heb je een opgeblazen gevoel na het eten of zit je met krampen (o.a. bij menstruatie)? Een stukje gember of een kopje gemberinfusie kan hier voor verlichting zorgen. Gember heeft een versterkend en kalmerend effect op de maag en darmen. Daarom zit er ook gember verwerkt in onze After dinner en Tummy soother. Drink een kopje tummy soother voor het eten om de spijsvertering al in gang te zetten en ervoor te zorgen dat voedingsstoffen beter opgenomen worden.

4. Versnelt het metabolisme

Gember bevordert de galafscheiding en verwarmt het lichaam. Dit zorgt voor een snellere stofwisseling en hierdoor zal je ook meer calorieën verbranden.


5. Stimuleert de doorbloeding

De verwarmende eigenschap van gember zal de doorbloeding stimuleren. Dit zorgt ervoor dat je een warmer en vitaler gevoel krijgt. Heb je een bleke tong dan heb je koude in jouw lichaam en dan is het ideaal om een gemberinfusie te drinken. Gebruik grote hoeveelheden gember echter nooit in combinatie met medicatie voor hoge bloeddruk, of andere medicatie, bespreek met jouw arts.

6. Helpt jouw lichaam ontgiften

In ons lichaam stapelen zich verschillende afvalstoffen op die de werking van ons lichaam negatief kunnen beïnvloeden. Het stofje gingerol in gember stimuleert de lever om die afvalstoffen af te voeren.

7. Zet een rem op ontstekingen

Het stofje shogaol zorgt voor een ontstekingsremmende werking. Zowel bij acute als chronische ontstekingen kan gember gebruikt worden om deze te verzachten.


8. Wakkert de concentratie en het denkvermogen aan

Gember verbetert de hersenfuncties, het verbetert de doorboeding in het volledige lichaam dus ook in de hersenen. Een betere doorbloeding zorgt voor een betere concentratie, focus, reactiesnelheid en stimuleert het denkvermogen.


Een dipje tijdens het werken en/of studeren? Stop en maak je een gembershotje! Test het.


9. Verlagen van een te hoge cholesterol

Het gebruik van gember kan het cholesterolgehalte verlagen. Dit komt omdat gember ervoor zorgt dat er minder cholesterol wordt opgenomen in het bloed en de lever. In dit onderzoek werd 1 gram gember gebruikt, 3 maal daags gedurende 45 dagen. Cholesterol verminderde met 36 tot 90% in vergelijking met een placebo. Bespreek altijd met jouw arts!

Een ander onderzoek bewees dat het de doorbloeding van het hart stimuleert en bloedplaatjesklontering afremt.

10. Uitwendig gebruik

Dompel een doek in een heel sterke gemberinfusie en je kan deze uitwendig gebruiken als kompres. (Kan ook bij je huisdieren). Gebruik dit kompres op ontstekingen of om je lichaam op te warmen. Je kan ook wat gember in bad doen om extra op te warmen. Het gembersap wordt ook gebruikt bij de behandeling van brandwonden.


Redenen genoeg dus om dit heerlijke kruid in huis te halen: vers, gedroogd in stukjes of poedervorm.

Gember kan je puur terugvinden of in verschillende infusies zoals Cleansing cure, Seize the day, Ball of fire, tummy soother, after dinner, Hale & hearty.

Overmatig gebruik wordt afgeraden. (vanaf 4gr. poeder per dag enkel onder begeleiding).

Gember niet of zeer beperkt gebruiken onder de 6 jaar.. Indien je medicatie gebruikt of zwanger bent, overleg dan met jouw arts.2 weergaven